Surinam | Tres ministros dan positivo de Covid-19

6.235

Breaking: Ministers Abiamofo en Kuldipsingh Covid-19 positief

Twee ministers zijn positief getest op Covid-19. Het gaat om de ministers David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen en Reshma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken. Eerder is minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer positief getest.

De gehele regering is vandaag opnieuw getest. Het resultaat van een deel is intussen bekend. Het wachten is op het resultaat van de tweede groep.

Op basis van de uitkomst van de testen, zal besloten worden welke ministers naar de openbare vergadering van De Nationale Assemblee gaan. Deze vergadering zou om 13.00 uur beginnen. Het wachten is op het resultaat van de rest van de ministers.

Star Nieuws


Justitieminister Kenneth Amoksi Covid-19 positief

Justitieminister Kenneth Amoksi blijkt ook positief te zijn getest op Covid-19. Hij was donderdag in de openbare  vergadering in De Nationale Assemblee en zat naast president Chandrikapersad Santokhi. Het was NDP-fractieleider Rabin Parmessar die om een schorsing vroeg nadat hij te weten kwam dat Amoksi Covid-19 positief is. Nadat de vergadering weer werd hervat, deelde de president mee dat de bewindsman positief is bevonden. Volgens het staatshoofd gaat het om een misverstand dat nagetrokken wordt. Eerder op de dag deed DNA-voorzitter Marinus Bee de mededeling dat al de aanwezige ministers in de vergaderzaal Covid-19 negatief waren. Parmessar zei dat de minister onverantwoord bezig is, omdat hij had moeten wachten totdat het resultaat van de test bekend was. Volgens hem heeft de minister met zijn gedrag zoveel anderen in gevaar gebracht.

DBS


VOLVER

  

Más notas sobre el tema